Wilde knoflook kaas

Wilde knoflook kaas

Een regionale kaas gemaakt speciaal voor Gedeelde Weelde!

Normaal heeft de kaas van Fred Stassen van Sjevraoje geen extra smaken of kruiden nodig, omdat de kaas op zich al heerlijk is. Toch heeft Fred, speciaal voor Gedeelde Weelde, de Sjevraoje Savelsbos Jong geproduceerd. De kaas met een vleugje wilde knoflook past heel goed bij de smaak van geitenmelk. De naam Savelsbos is gekozen, omdat dit bos bij Maastricht elk voorjaar bomvol daslook staat. De daslook in deze kaas komt echter niet uit het Savelsbos, maar van een biologisch gecertificeerde biologische leverancier – anders mag de kaas namelijk niet ‘biologisch’ heten.

Fred Stassen (r) in de winkel in gesprek met lid Irene.

Het seizoen van de wilde knoflook is nu bijna voorbij, maar in deze kaas kun je er nog steeds van genieten. Na twee maanden rijpen is deze kaas nu alleen verkrijgbaar bij Gedeelde Weelde.

De principes van Gedeelde Weelde en Fred Stassen vormen zo’n goede match dat hij al een aantal jaren lid is van de coöperatie. Naast deze geitenkaas met daslook produceert Fred ook naturel Goudse kazen van geitenmelk en natuurkorstkaas van koemelk.

Fred Stassen: “Onze melk komt uit Zuid-Limburg en de kaas wordt gemaakt en gerijpt in het Ursulinenconvent in Eijsden. Een transparante korte keten, dus.”

Enkele impressies uit het productieproces:Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws