Recepten estafette #11: couscous salade met linzen, bietjes en feta

Recepten estafette #11: couscous salade met linzen, bietjes en feta

Het is weer tijd voor een ledenrecept! Deze keer komt het recept van Lianne, zij werkt aan de ledenadministratie van Gedeelde Weelde. Dit recept heeft Lianne van de website ‘Carola bakt zoethoudertjes’.

Benodigdheden:

  1. 225 gram couscous

  2. water

  3. 1 bouillonblokje voor 250 ml bouillon of een half blokje van iets grotere bouillonblokjes voor 500 ml.

  4. 500 gram voorgekookte bietjes (1 verpakking)

  5. 1 blikje linzen

  6. kleine ui

  7. 1/2 oranje paprika

  8. kappertjes, maar olijven in ringen kan ook

  9. witte kaasblokjes, bijvoorbeeld fetakaas

  10. 2-3 eetlepels olijfolie

Op smaak brengen naar eigen smaak met:

  1. peper

  2. chilipeper

  3. ras el hanout

  4. hand fijn gesneden groene kruiden als basilicum; peterselie of koriander.

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de couscous volgens de verpakking. Voor de couscous moet je 300 ml water koken en het bouillonblokje toevoegen. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de couscous toe.

  2. Roer goed door en doe het deksel op de pan. De couscous zal al het water opnemen. Laat de couscous afkoelen.

  3. Rasp de bietjes met een grove rasp en knijp het vocht er een beetje uit. Laat de linzen uitlekken. Het is belangrijk dat je het vocht kwijt raakt, anders wordt de couscous te vochtig.

  4. Snij de ui en de paprika fijn. Meng de bietjes, ui , paprika en de linzen door de couscous. Deze kleuren nu prachtig roze.

  5. Roer door de olijfolie door de couscous en breng de couscous op smaak met chilipeper, peper en ras el hanout.  Gebruik liever niet teveel in een keer. Proeven en bijkruiden is het geheim van een lekkere salade.

  6. Strooi de kappertjes, de kaas en groene kruiden over de salade en bewaar de couscous in de koelkast. Hier blijft de salade een paar dagen houdbaar.



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws