17 dec Feestelijke mango kerst trifle
Deze recepten zijn gemaakt voor een kerstspecial die wordt uitgezonden op RTV Maastricht.
Feestelijke mango kerst trifle
Voor 4 personen:
- 4 plakjes (roomboter) cake
- 4-8 (roomboter) speculaasjes, verkruimeld
- scheutje sinaasappellikeur (optioneel)
- 2 mandarijnen
- 1 blik mangomoes
- 100 gr pecan nootjes, gehakt
- 100 gr ricotta
- 2 el suiker
- 1 vanillestokje
- 250 ml verse slagroom
Voor de vegan variant kies je voor cake en speculaas zonder roomboter, en kun je de laatste 4 ingrediënten (ricotta t/m slagroom) vervangen door:
- 1 vegan soya creme fraiche
- 2 el poedersuiker
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom, suiker en het merg in ca. 5 min. stijf met een handmixer. Roer de ricotta los met een vork. Spatel de slagroom en het rasp voorzichtig door de ricotta. (Voor de vegan variant: roer de soya crème fraiche los met de vanille en de poedersuiker.) Schil de mandarijntjes en snijd ze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de cake over 4 glaasjes en besprenkel de cake met wat likeur. Verdeel de verkruimelde speculaasjes erover en druk aan. Verdeel 3-4 mandarijnenplakjes rechtopstaand tegen de wand van elk glas en verdeel de mangosaus hierover. Schep het roommengsel erover en garneer met gehakte pecan nootjes.
Voilà, bon appétit!