01 mrt Recepten estafette #4
Dit keer in deze rubriek van de Recepten Estafette is Désirée Mesterom aan de beurt, en zij komt met heerlijke krokante sesambroodjes.
Het recept van Désirée komt uit het boek “Bakken zonder tarwe” van Marike Bol. Marike is haar inspiratiebron op het gebied van bakken zonder tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suikers. Sinds Désirée zelf coeliakie heeft (een gluten intolerantie) heeft ze ontdekt dat er zoveel meer mogelijk is op het gebied van voeding, maar dan nét iets anders!
Bereidingstijd
Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wat heb je nodig?
Oven
5 muffin- of broodvormpjes
Mengkom
Zeef
Spatel
Ingrediënten voor 5 broodjes
Kokosolie om in te vetten
1 el kokosolie
2 eieren
100 gr zoete aardappelpuree
1 el water
50 gr tijgernotenmeel*
1 el kokosmeel
1 el psylliumvezels
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Garnering:
1 ei
1 el sesamzaad
* varieer met amandel-, kastanje-, of hazelnootmeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet de muffin- of broodvormpjes in met wat kokosolie.
Smelt de rest van de kokosolie au bain-marie.
Meng 2 van de eieren, zoete aardappelpuree, kokosolie en water in een mengkom.
Zeef vervolgens het tijgernoten- en kokosmeel, psylliumvezels, bakpoeder en zeezout in een mengkom.
Meng dit met de overige ingrediënten tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de 5 muffin- of broodvormpjes.
Kluts het derde ei en smeer hier de broodjes mee in.
Bestrooi de broodjes tenslotte met het sesamzaad.
Bak de broodjes in zo’n 20 minuten goudbruin.
Een aantal jaren geleden is Désirée gestart met Natúúrlijk Désirée!
“Ik motiveer en inspireer graag mensen om gezond te kunnen leven en op zoek te gaan naar alternatieven. Dit doe ik door middel van kookworkshops en bosbaden. Tevens bereid ik met plezier én passie granola, crackers, chocosnacks, brood en notenpasta’s op bestelling. Onbewerkt, vers en biologisch. Én op verzoek glutenvrij en suikervrij.
Ik ben bereikbaar via mobiel 06 16780043 of per email desireebo@live.nl ” aldus Désirée.