01 apr Recepten Estafette #5
Gezonde paaseitjes
Deze keer neemt Claire het stokje over met een heerlijk, simpel en zoet recept om zelf chocolade paaseitjes te maken. “Normaal maak ik altijd dadel ‘bliss balls’, dit is zo’n lekkere en makkelijke snack. Maar voor deze paaseditie wilde ik er toch iets speciaals van maken, en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Be creative!”. Aldus Claire.
Vulling
250 gram dadels
100 gram geraspte kokos – je kunt hier ook variëren met verschillende soorten (fijngehakte) noten
2 eetlepels hazelnootpasta (of een andere notenpasta) – dit ingredient kan ook weggelaten worden
Chocolade laagje
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop (kan ook vervangen worden door honing of een andere zoetstof naar keuze)
2 eetlepels cacao (ik heb zelf carob gebruikt als cacaovervanger, dit kan ook)
Instructies:
Voor de vulling:
Plaats alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine, of een blender. Blijf pulsen totdat je een korrelige structuur krijgt. Als je een krachtig apparaat hebt dan krijg je een mooie gladde fijne structuur.
Mijn keukenmachine is niet zo sterk dus ik kreeg het vrij korrelig maar daar kun je nog steeds goeie balletjes van draaien.
Draai ze in een ovale paaseitjes vorm. Maak je geen zorgen als er wat olie vrijkomt als je alles samen kneed, dit is helemaal normaal door de notenboter.
Ik heb zelf 2 verschillende versies gemaakt, een zonder hazelnootpasta en een mét.
Plaats de eitjes minimaal een uur in de vriezer
Voor de chocolade laag:
Smelt gelijke delen kokosolie, ahornsiroop en cacaopoeder in een pannetje. Dip of rol de eitjes erin met of zonder vorkje, let op dit kan een beetje rommelig worden.
Even opnieuw in de vriezer en tadaaaa ze zijn klaar!
Ze zien er natuurlijk niet helemaal perfect uit zoals echte paaseitjes maar dat maakt het zeker niet minder lekker!