Recepten estafette #9: Simpele focaccia
Deze fluffy focaccia is makkelijk, heerlijk en super goedkoop om te maken. Grote kans dat je alles al in huis...
Deze fluffy focaccia is makkelijk, heerlijk en super goedkoop om te maken. Grote kans dat je alles al in huis...
Sinds kort kun je bij ons de kleinste, en misschien wel de meest duurzame schoonmaak oplossingen vinden. Ecopods zijn wateroplosbare...
Wij maken al jaren boerenkool chips aan de hand van een recept van Elena's Pantry. Het is een totaal andere...
Zoals jullie wellicht weten, is Gedeelde Weelde op dit moment aan het Terug- en Vooruitkijken. In dit kader is er...
Dit jaar is het mogelijk om vlees te bestellen bij Gedeelde Weelde. Vlees van Boerderie Bewust en Kuusj wordt dan...
Deze kerst kookt een deel van onze community vegetarisch. Onderstaande recepten hebben we van onze lezers mogen ontvangen. Je kunt...
“De ledendag vond ik een verfrissende ervaring. Creatief denken en inspiratie werden getriggerd.” - Mariëlle "Ik vond het als nieuw lid...
De volgende ronde is aangebroken en Chantal heeft het stokje doorgegeven aan Marjan! Zij deelt haar favoriete recept met ons,...
Matthias is er vanaf het einde van de zomer van het 'openingsjaar' van Gedeelde Weelde bij. Eerst als meewerkend lid...
Een van onze lokale producenten, het Frambosarium, biedt ook dit jaar weer kerstbomen aan. Op zaterdag 26 november, 3 en...
Pompjes, pads, poeders en zakken - er zijn meer keuzes op het gebied van ecologische schoonmaakproducten dan je zou verwachten....
Ze is te vinden op de winkelvloer én in het communicatieteam van Gedeelde Weelde. Vanuit het noorden naar het zuiden...
Voor dit gesprek zat Claire samen met Willem van Beelicious, één van onze leveranciers van honing. Tijdens dit gesprek vertelt...
Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 juni zijn het jaarverslag en de jaarrekening over 2021 vastgesteld. Uit het jaarverslag: ‘It takes...
Wist jij dat Gedeelde Weelde ook samenwerkt met Café Zondag? Elke dinsdag en woensdag kun je heerlijke vegetarische maaltijdsalades bij...
Het zijn van die ontdekkingen waar je als je op vakantie bent en over een marktje loopt blij van wordt:...
Merk jij ook wel eens dat zodra je de natuur in gaat, je even helemaal tot rust komt? Hoe kan...
Stichting Precious Plastic Maastricht (PPM) pakt plasticvervuiling met creativiteit aan. Hun locatie in Maastricht is geïnspireerd door de wereldwijde Precious...
Niet alleen zijn ze ontzettend lekker, de producten van dit leuke, jonge Nederlandse bedrijf, ze zien er ook nog eens...
Het is alweer vier jaar geleden dat we in ons Ondernemingsplan Gedeelde Weelde in De Eiffel onze dromen, ideeën, doelen...
Heb je de kleurrijk verpakte toiletrollen van The Good Roll in onze winkel gezien? Sinds ruim een jaar staat er...
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni is er weer een Voedsel Anders Conferentie in Wageningen. Het wordt een inspirerende en...
door Irene Berger Op de oostelijke punt van Terschelling, in het dorpje Oosterend, bevindt zich biologische schapenboerderij De Zeekraal, het familiebedrijf...
Ben je niet bang om het mes in een grote Gouda te zetten? Coöperatie Gedeelde Weelde groeit als kool en...
In mei en juni willen wij iets nieuws uitproberen: 'Aan Tafel': Een laagdrempelig verrassingsdiner op inschrijving, voor leden en niet-leden. Een aantal...
Clafoutis van Mamé Ondernemerslid Chantal bracht in april enkele weken door bij haar Frans-Amerikaanse schoonfamilie in Colorado. Er gaat daar geen...
Deze maand hebben we niet één, maar twee ‘mensen van de maand’, namelijk moeder Alinda en dochter Marle. Allebei zijn...
Op 27 april - Koningsdag - organiseren we een Open flessendag op onze wijnafdeling. We voeren bijna 100 fijne biologische,...
Sinds midden februari werkt Dominik Bregy dagelijks mee bij Gedeelde Weelde. Als student aan de Fontys Hogeschool in Venlo loopt...
De overheerlijke lunch die wordt geserveerd in ons café wordt meestal gemaakt door Athos EET. Athos is een van onze...
De idealen van Bingenheimer Saatgut zijn gebaseerd op een eenvoudig maar fundamenteel besef: om op lange termijn onafhankelijke biologische landbouw...
Gezonde paaseitjes Deze keer neemt Claire het stokje over met een heerlijk, simpel en zoet recept om zelf chocolade paaseitjes...
Opinie door Luuk Rövekamp De eerste zonnestralen verwarmden vorige week de akkers en de mensen hier in Zuid-Limburg. Terwijl bij...
Op diverse plaatsen zijn al dartelende lammetjes in de wei te zien, nu het lentezonnetje zich vaker laat zien. Bij...
Dit keer in deze rubriek van de Recepten Estafette is Désirée Mesterom aan de beurt, en zij komt met heerlijke...
Puur Vandewall is een van de weinige ambachtelijke stroopmakers in Nederland. Mart Vandewall ging in zijn jongere jaren in de leer...
Frans Ligthart staat niet als verkoper in de winkel, maar hij springt wel regelmatig in bij klusjes. Gezien zijn achtergrond...
Achter de schermen zijn wij Ad, Aimée, Luuk en Pim (de leden van de wijngroep) regelmatig in de weer met...
Wanneer we biologische groenten kopen, of brood van biologisch geteeld graan, kunnen we er ons iets bij voorstellen dat we...
Heb je de paaseitjes al gezien bij Gedeelde Weelde? Deze zijn van Klingele Chocolade en zijn helemaal biologisch én fairtrade. Klingele...
Gierst-aardappelstamppot met zuurkool Deze derde editie van de recepten estafette deelt Tonnie Hendriks een van haar favoriete recepten. De basis voor...
Na ruim tweeëneenhalf jaar komt aan het ondernemerschap van Misjèl Lemmens bij Gedeelde Weelde een einde. Het was een tijd...
Roos Saat, 25 jaar oud, is boerendochter en klimaatactiviste. Zij zei onlangs op de themadag ‘Ademen met de klimaatcrisis’ het...
Wel eens het zuurdesembrood geprobeerd bij Gedeelde Weelde? Dit mooie ambachtsproduct wordt gemaakt door Benoît Segonds en zijn team. Om...
Arno en Irene zijn bekende gezichten bij Gedeelde Weelde. Ze wonen in Eijsden en werken al zo’n 2 jaar mee...
Voor het eerst kun je bij Gedeelde Weelde ook terecht voor je ecologisch geteelde kerstboom. De bomen komen van het...
We zijn in de tweede maand van de recepten estafette! Ondernemerslid Esther, die begon met de aftrap, heeft haar estafette...
Sinds 1 juli heeft de coöperatie er een ondernemerslid bij, Marloe Meijers, die haar kennis en kunde inzet voor Financiën...
De afgelopen twee zomers leverden Yvonne Feijen en Peter van Rosmalen al besjes en tomatenplantjes uit hun volkstuin aan de...
Op 17 juli trapten we samen het zomerseizoen bij Gedeelde Weelde af, met heerlijke producten en fijne ontmoetingen op ons grote zomerterras. Hier...